De voor- en nadelen van een zwarte kraan in de keuken

Ze worden alsmaar populairder: de zwarte kranen. Ze zijn modern, stijlvol, makkelijk te combineren met verschillende stijlen én ze zorgen voor een leuk accent in de keuken.

De voor- en nadelen van een zwarte kraan in de keuken

We zien voornamelijk de mat zwarte kraan, dit past dan ook echt bij iedere keuken. Maar is dit nou een trend of is dit blijvend? Wij krijgen veel vragen: “komt er veel kalk op een zwarte kraan?”, “krijg ik snel krassen op een zwarte kraan?”, “hoe moet ik een zwarte kraan schoonmaken?”. Tijd om de voor- en nadelen van een zwarte kraan te benoemen. Daarnaast geven we tips over het onderhoud van jouw zwarte kraan. In deze blog lees je:

  

De voordelen van een zwarte kraan

Naast de mooie uitstraling van de zwarte kraan (want geef toe: het is een echte eye-catcher), biedt een zwarte kraan veel voordelen:

  • Met een zwarte kraan combineer je eindeloos! Een zwarte kraan is goed te combineren met bijvoorbeeld goud en koper, of juist met wit of marmer.
  • De zwarte kraan is behoorlijk krasbestendig. Dit is afhankelijk van de bewerking om de kraan zwart te maken. Hierover informeren we je graag in onze showroom. Let er op dat je met het schoonmaken ervan geen schuurmiddelen gebruikt.
  • De zwarte kraan wordt niet snel vuil. Je ergeren aan vingerafdrukken op de kraan is verleden tijd! Dit zie je namelijk niet op een zwarte kraan. 
  • Een zwarte kraan zorgt voor rust. Hoe dan? Een zwarte kraan zorgt voor een rustpunt in een over het algemeen wat drukke ruimte.  

De nadelen van een zwarte kraan

Eigenlijk zijn er weinig nadelen verbonden aan een zwarte kraan:

  • Minder keuze in het assortiment. De keuze tussen de chromen kranen is momenteel nog groter dan de keuze tussen de zwarte kranen, maar door de toenemende vraag wordt de keuze steeds groter.
  • Onderhouden op de juiste manier. Je moet niet vergeten met zacht schoonmaakmiddel de kraan te onderhouden. Regelmatig onderhoud van de kraan zorgt ook voor vermindering van kalkaanslag. Hieronder zijn tips weergegeven waar je rekening mee moet houden.
Een zwarte kraan in de keuken kan eigenlijk nooit een verkeerde keuze zijn. Het is een trend die niet zomaar over gaat, niet voor niks is het in korte tijd zo populair geworden. 

Lees ook de blog: Waterkoker of Quooker?

Hoe kan ik een zwarte kraan schoonmaken?

Het is belangrijk om jouw zwarte kraan goed te onderhouden. Maar hoe maak je een zwarte kraan nou het beste schoon? Gebruik onze tips en het schoonmaken van je zwarte kraan is een eitje!

Op de zwarte kranen krijg je net als bij andere kranen kalkaanslag door het indrogen van water. Hoe harder het water, des te eerder heb je hinder van kalkaanslag. Je voorkomt kalkvlekken door de kraan op de juiste manier schoon te maken. Dit is gelukkig erg makkelijk! Maak je zwarte kranen dagelijks schoon met een lauwwarm sopje. Spoel de kraan goed af en maak hem droog met een zachte doek. 

Toch last van kalk op jouw zwarte kraan?

Krijg je toch een kalkvlek op de zwarte kraan? Geen paniek, gebruik dan schoonmaakmiddel op basis van citroenzuur, gebruik geen middelen met chloor of andere agressieve middelen. Laat schuursponsjes, schuurmiddelen of microvezeldoeken in de kast liggen. Bij het reinigen van mat zwarte kranen moet je extra opletten. Deze matte kraan is namelijk gevoelig voor het ontstaan van krasjes.

Kalk onstaat door hard water en is niet altijd te voorkomen. Hard water is water dat een hoog gehalte aan mineralen bevat, vooral magnesium en calcium. Wanneer je in een gebied woont waar dit soort water veel voorkomt, heb je waarschijnlijk te maken met kalkafzettingen. Dit vormt zich op specifieke oppervlakten in je huis die veel in contact komen met water, waaronder jouw zwarte kraan.

Dit is vervelend want het komt de uitstraling van jouw zwarte kraan niet altijd ten goede. Zorg er dus voor dat je met behulp van onze tips jouw kraan op een eenvoudige maar juiste manier schoonmaakt, zodat jouw kraan er op z'n mooist uitziet en je er het langste plezier van hebt.

Nadelen zwarte kranen

Een zwarte kraan in een nieuwe of bestaande keuken

Donkere kleuren zie je steeds vaker in de keuken. Zo hebben zwarte keukenkranen in een relatief korte periode een flinke opmars gemaakt. Niet zo gek ook, want een zwarte kraan komt in vrijwel iedere keuken tot zijn recht. Van landelijk tot modern, en van een nieuwe tot een bestaande keuken. Een zwarte kraan geeft een stoer karakter aan iedere keuken.

Zwarte kraan in nieuwe keuken

Een zwarte kraan past bij iedere keuken die je uitzoekt. Bij een nieuwe keuken zien we vaak dat de zwarte kraan wordt gecombineerd met een donkere spoelbak. Echter, is dit zeker geen must! Ook zonder een donkere spoelbak is de zwarte kraan een echte eye-catcher!

Zwarte kraan in bestaande keuken

Overweeg je een zwarte kraan voor in jouw bestaande keuken, maar twijfel je of dit wel staat? Gegarandeerd dat jij zwarte accenten in jouw keuken hebt die je heel goed combineert met de zwarte kraan. Vaak zelfs meer dan je denkt... Wat dacht je van een zwarte waterkoker, het koffiezetapparaat, de prullenbak, de inductiekookplaat of de handgrepen.

Herken je al wat? Zo niet, schaf dan wat leuke, zwarte borrelplanken aan. Die staan enerzijds heel gezellig op het aanrecht, en komen anderzijds vast en zeker ook goed van pas!

Meer weten?

Overweeg je een zwarte kraan aan te schaffen? Voor welk soort je kiest ligt voornamelijk aan de stijl waar je voor gaat. Ga je voor een moderne, strakke kraan of juist voor een klassieke kraan? Misschien is een zwarte Quooker kraan iets voor jou? Lees zeker ook even onze blog Waterkoker of een Quooker!

Laat je inspireren in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak in onze showroom
Om volledige functionaliteit te bieden, heeft deze website jouw expliciete toestemming nodig om browsercookies op te slaan. Als je geen cookies toestaat, kun je bepaalde functies van de website mogelijk niet gebruiken.