Welke voordelen heeft een stoomoven?
Jouw gerecht is snel klaar! Je bereidt met gemak een complete maaltijd in de stoomoven. Zowel vlees, vis, groente, aardappelen, rijst en soep zijn geschikt om te stomen. Na het stomen is het een kwestie van opdienen en jouw gezonde maaltijd staat in een mum van tijd warm op tafel.
Geen kookluchtjes meer! Aangebrand vlees of andere kookluchtjes zijn met een stoomoven verleden tijd. In tegenstelling tot bereiding in de pan blijft er, wanneer je eten bereid in een stoomoven, geen vervelende geur in huis hangen. Daarnaast is er geen geur- of smaakvermenging waardoor zoet en hartig tegelijkertijd kan worden bereid!
Gezond! Koken in de stoomoven is gezonder dan koken in de pan. Door met stoom te koken blijven vitamines, mineralen en antioxidanten beter bewaard. Sommige groenten bevatten zelfs 50 procent meer vitamines wanneer ze in de stoomoven zijn bereid dan wanneer ze in water zijn gekookt. Dit komt doordat je de gezonde voedingsstoffen niet wegspoelt met het kookvocht. Ook boter en olie behoren tot de verleden tijd. In de stoomoven kan vlees en vis worden gegaard zonder gebruik te maken van boter of olie.
Betere smaak! De pure smaak van de ingrediënten blijft behouden. Door groente, vlees of vis te stomen hoef je vaak geen smaakmakers als peper en zout meer toe te voegen. Groente uit de stoomoven is beetgaar, vlees is mals en sappig en ook vis uit de stoomoven is perfect gegaard.
Minder stress! Wanneer je eten in de stoomoven bereidt, hoef je geen pan te gebruiken. De stoomoven zorgt ervoor dat je minder stress ervaart tijdens het koken, water kookt niet meer over en vlees of vis brandt niet aan. Daarnaast zorgt het bereiden van jouw maaltijd in de stoomoven voor minder afwas. De accessoires van de stoomoven plaats je in de vaatwasser of je wast ze met de hand af met wat zeepsop.