Hoe kies ik het beste keukenblad?

Wist je dat het keukenblad het meest gebruikte onderdeel van de keuken is? Maar welke past nou bij jou en bij jouw keuken? Waar moet je op letten zodat je het beste aanrechtblad uitkiest? Lees onze tips!

Hoe kies ik het beste keukenblad?

Welk keukenblad kies jij?

Keukenbladen, ook wel werkbladen of aanrechtbladen genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende materialen, diktes en soorten die allemaal bijdragen aan het uiterlijk van je keuken. Vaak heb je voordat je een showroom bezoekt al een idee van wat je mooi vindt.

Regelmatig komt er dan ook een klant bij ons in de showroom die aangeeft "Ik wil een natuurstenen aanrechtblad." Wat de klant dan niet weet, is dat de keuze in keukenbladen dan nog steeds reuze is. Wil je bijvoorbeeld graniet, composiet of keramiek? Weet je al wat de verschillen tussen de keukenbladen zijn? Vaak is er veel meer keuze dan je denkt en is het noodzakelijk advies in te winnen van een expert die je kan helpen bij het maken van de beste keuze.  

Verschillende materialen keukenblad

De keuze tussen de verschillende aanrechtbladen is groot. Maar wat is het beste keukenblad materiaal? Dat is niet direct te zeggen, ieder blad en ieder materiaal heeft nameljik zijn voor- en nadelen. Zo is een granieten keukenblad niet alleen erg mooi, maar ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Een composiet keukenblad heeft een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een hygiënische keuken. En een houten keukenblad geeft juist warmte en sfeer aan je keuken. Wil je meer weten over een speficieke materialen keukenblad? Bekijk de verschillende materialen werkbladen:

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een keukenblad?

Een keukenblad is het belangrijkste werkveld voor iedere keukenprins(es), des te belangrijker dat het aan al jouw wensen voldoet! Waar let je op bij het aanschaffen van een nieuw aanrechtblad?

  1. Praktisch. Het moet hygiënisch zijn. Ga maar eens na hoe vaak je wel niet met een doekje over het aanrecht gaat. Je schenkt bijvoorbeeld koffie in, smeert je brood of doet de afwas. Hierna moet het makkelijk schoon te maken zijn.
  2. Mooie uitstraling. Het oog wil ook wat! Smaken verschillen, maar de keuze is reuze.
  3. Bestand tegen stoten en slijtage. Het blad moet tegen een stootje kunnen zodat het lang meegaat. Een hete pan op het blad moet niet direct schade opleveren. Alle bladen uit ons assortiment zijn geschikt als aanrechtblad, maar het ene blad is gevoeliger voor vlekken dan een ander blad.
  4. Prijs. Het ene werkblad is duurder dan het andere werkblad. Dit heeft vooral te maken met het materiaal waar je voor kiest.
Zet de voor- en nadelen van de verschillende bladen naast elkaar, bepaal wat voor jou de belangrijkste factoren zijn en kies op basis hiervan wat voor jou het beste keukenblad is.  

Bekijk onze verschillende werkbladen

Tip voor het onderhoud van je aanrechtblad

Aanrechtbladen zijn er in veel verschillende materialen. Ieder materiaal heeft andere eigenschappen en moet op een andere manier onderhouden worden. Houd bij het uitkiezen van een aanrechtblad rekening met hoeveel tijd je kwijt wil zijn aan het onderhoud. Uiterlijk straalt, maar jammer als je van het onderhoud baalt!

Steeds meer mensen kiezen voor een een zwarte (Quooker) kraan in de keuken. Lees ook onze blog met de voor- en nadelen van een zwarte kraan in de keuken en het dilemma: Waterkoker of Quooker.  

Tip voor het bepalen van de beste hoogte van jouw keukenblad

Om lichamelijke klachten te voorkomen is het belangrijk de juiste hoogte van het aanrechtblad te kiezen. Een te laag aanrechtblad kan resulteren in rugpijn, terwijl een te hoog aanrechtblad schouderklachten kan veroorzaken. Het is mogelijk op basis van jouw lichaamslengte de hoogte van het aanrechtblad te bepalen.

In de meeste gevallen wordt gekozen voor een ‘standaard’ hoogte omdat je in een huishouden te maken hebt met personen van verschillende lengtes. Die afmeting is gebaseerd op de gemiddelde lengte van keukengebruikers en is in de meeste gevallen de beste keuze.

Meer weten?

Twijfel je nog welk type aanrechtblad bij jou past? Onze adviseurs zorgen ervoor dat jouw wens precies aansluit bij het kiezen van het juiste aanrechtblad. Bekijk hier de mogelijkheden. Laat je inspireren in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak in onze showroom
Om volledige functionaliteit te bieden, heeft deze website jouw expliciete toestemming nodig om browsercookies op te slaan. Als je geen cookies toestaat, kun je bepaalde functies van de website mogelijk niet gebruiken.