Werkbladen

Composiet

Een composieten werkblad heeft een schitterende en strakke uitstraling en is verkrijgbaar in talloze kleuren. Bacteriën hebben geen schijn van kans op deze steensoort: je vindt niet veel voedselveiligere werkbladen in deze wereld. Composiet is kunstmatig gemaakt steenachtig materiaal, opgebouwd uit verschillende componenten. Silestone is één van de topproducenten van composiet en maakt de mooiste materialen. Het bestaat voor meer dan 90% uit kwarts.

DE VOORDELEN VAN EEN COMPOSIET AANRECHTBLAD

Een composiet aanrechtblad bevat natuursteen voor een natuurlijke uitstraling, maar het is eigenlijk een technisch vervaardigd product. Dankzij het productieproces van de aanrechtbladen zijn ze oersterk en verkrijgbaar in verschillende kleuren, diktes en randafwerkingen. Je kan kiezen uit verschillende afwerkingen zoals een gepolijst, gebrand of gezoete afwerking. Andere voordelen van een composiet aanrechtblad zijn:

  • Door de oersterke eigenschappen van composiet zijn de werkbladen stootvast, krasbestendig en snijvast.
  • Composiet is erg hygiënisch! Door de afwerking van het werkblad krijgen bacteriën geen kans.
  • Een aanrechtblad van composiet is hittebestendig. Toch raden we niet aan er een hete pan op te zetten. Ondanks de hittebestendigheid kan de hars in composiet verkleuren door een hete pan. 
Bekijk alle keukenblad materialen

DE NADELEN VAN EEN COMPOSIET AANRECHTBLAD

Niet elk composiet aanrechtblad is hetzelfde en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De samenstelling, verlijming en uiteindelijke consistentie van het blad bepalen de uiteindelijke kwaliteit en de duurzaamheid.

Natuurlijk zet je een composiet aanrechtblad niet in voor alle doeleinden en zijn er een aantal aandachtspuntjes waar je rekening mee dient te houden:

  • Een composiet werkblad is gevoelig voor vlekken. Vooral vloeibare materialen trekken in wanneer je ze niet op tijd oppoetst. Het is prima op te lossen, maar wel iets om rekening mee te houden.
  • Composiet is gevoelig voor hitte. Bij het plaatsen van een heet voorwerp op een koude plek van een composiet werkblad kan er thermoshock ontstaan. Hierdoor kunnen er vlekken of zelfs beschadigingen te zien zijn in het werkblad.
Composiet aanrechtblad

Hoe maak je een composiet aanrechtblad schoon?

Een composiet aanrechtblad is vrijwel onderhoudsvrij. Voor het dagelijks schoonmaken van het blad gebruik je een zacht huishoudelijk schoonmaakmiddel, zoals groene Dreft.

Wat moet je vooral niet doen? Gebruik geen zuurhoudende middelen. Ook het composieten aanrechtblad schoonmaken met een schuurspons of met boen- of granietwas is een slecht idee, net als het impregneren van jouw composieten aanrechtblad.

Bij het schoonmaken van een composiet werkblad die sterker vervuild is gebruik je het beste Glassex, waarnaar je dit direct schoonmaakt met een droge doek. Ook kan Cif cream gebruikt worden mits het geen citroen of zuurhoudende versie is. Vergeet niet het blad hierna goed droog te maken. Hiermee voorkom je zichtbare vegen en vlekken.

Bekijk de Composieten werkbladen in onze showroom
Composiet aanrechtblad
Om volledige functionaliteit te bieden, heeft deze website jouw expliciete toestemming nodig om browsercookies op te slaan. Als je geen cookies toestaat, kun je bepaalde functies van de website mogelijk niet gebruiken.