Werkbladen

Dekton

Dekton biedt veel voordelen; het is slijtvast, krasvast en bestand tegen hoge temperaturen. Dekton® onderscheidt zich door een extreem lage poreusheid en vlekken hebben geen kans. Steeds vaker kiest men voor een Dekton werkblad, en dat is niet voor niks. We vertellen je er graag meer over.

DE VOORDELEN VAN EEN DEKTON AANRECHTBLAD

Maar wat is eigenlijk een Dekton keukenblad? Een Dekton keukenblad is gemaakt van geavanceerd materiaal uit een mix van kwarts, porselein en glas. Deze producten worden in het productieproces samengeperst waardoor er een zeer hard en niet poreus materiaal ontstaat. Daardoor is Dekton een zeer geschikt materiaal voor het maken van aanrechtbladen. Daarnaast heeft Dekton een mooie en natuurlijke uitstraling die zorgt voor een mooie afwerking in jouw keuken.

Een Dekton aanrechtblad heeft naast een unieke en natuurlijke uitstraling nog een aantal voordelen:

  • Door de harde persing van een Dekton aanrechtblad geeft het als voordeel dat het erg krasbestendig is en ook erg slijtvast. Dit maakt dat een aanrechtblad van Dekton een lange levensduur heeft.
  • Een van de prettigste voordelen van een Dekton aanrechtblad is dat deze geheel vlekvast is. Dit komt door de extreem lage poreusheid van het materiaal en het feit dat er geen hars in Dekton is verwerkt. Hars zorgt namelijk voor verkleuring van chemische stoffen. Zelfs afvoerreiniger of oven-ontvetter veroorzaken geen schade aan een Dekton keukenblad.
  • Dekton aanrechtbladen zijn UV bestendig en verkleuren niet door de zon.
  • Vele materialen die gebruikt worden voor een aanrechtblad kunnen niet tegen hitte, Dekton is een materiaal die dit wel kan! Zelfs extreme temperatuur verschillen kan dit aanrechtblad aan.

DE NADELEN VAN EEN DEKTON AANRECHTBLAD

Een Dekton aanrechtblad kent vrijwel geen nadelen. Het enige nadeel dat het aanrechtblad kan hebben is dat het niet in de smaak valt. Dit is veelal een persoonlijke kwestie; over smaak valt nou eenmaal niet te twisten. Daarnaast is het vergeleken met de andere materialen aanrechtbladen één van de duurdere opties.

Bekijk alle keukenblad materialen
DEKTON werkblad

Hoe maak je een Dekton aanrechtblad schoon?

Omdat Dekton niet gevoelig is voor vuil, vlekken of andere viezigheid is het erg onderhoudsvriendelijk. Natuurlijk is het verstandig om het aanrechtblad regelmatig schoon te maken voor jouw persoonlijke hygiëne. Er blijven nou eenmaal altijd resten van bijvoorbeeld zeep of verschillende etensresten op het aanrechtblad achter. Maar hoe ga je te werk?

Voor dagelijks onderhoud is het gebruik van een mild schoonmaakmiddel al genoeg. Maak het blad vervolgens schoon met lauwwarm water en droog het na met een doek voor een streeploos resultaat. Zo is jouw Dekton werkblad in een mum van tijd weer lekker fris!

Heb je toch last van vlekken in jouw werkblad? Breng een neutrale zeep aan op de vlek en wrijf zacht in een ronde beweging over de vlek met een vochtige microvezeldoek. Laat dit een paar minuten inwerken. Veeg vervolgens met een doek eventuele zeepresten weg en droog het af met keukenrol. Let er op dat je niet de groene kant van een schuurspons gebruikt! Zo voorkom je krassen. 

Bekijk de Dekton werkbladen in onze showroom
Dekton keukenblad
Om volledige functionaliteit te bieden, heeft deze website jouw expliciete toestemming nodig om browsercookies op te slaan. Als je geen cookies toestaat, kun je bepaalde functies van de website mogelijk niet gebruiken.