Keukenbladen

Wist je dat een keukenblad het meest gebruikte onderdeel van de keuken is? Je snijdt er groenten op, marineert het vlees of doet de afwas. Het keukenblad, ook wel aanrechtblad of werkblad genoemd, moet praktisch zijn, een mooie uitstraling hebben en moet bestand zijn tegen stoten en slijtage zodat het lang mee gaat.

Keukenbladen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende materialen, diktes en soorten die allemaal bijdragen aan het uiterlijk van je keuken. De keuze uit de verschillende keukenbladen is belangrijk. Zo is een granieten keukenblad niet alleen erg mooi, maar ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Een composiet keukenblad heeft een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een hygiënische keuken. En een houten keukenblad geeft juist warmte en sfeer aan je keuken. Bekijk ook onze blog 'Hoe kies ik het beste keukenblad?', hier vind je nog véél meer tips!

Een keukenblad is het belangrijkste werkveld voor iedere keukenprins(es), des te belangrijker dat het aan al jouw wensen voldoet. Bent je nog niet helemaal zeker van wat voor soort keukenblad je graag wilt? Hieronder vind je een overzicht van onze verschillende materialen keukenbladen, hun belangrijkste eigenschappen en alle voor- en nadelen per materiaalsoort.

Dekton

Werkbladen van het materiaal Dekton; ze zijn slijtvast, krasvast en bestand tegen hoge temperaturen. En... ze worden alsmaar populairder!

Bekijk kleuren
Composiet

Composiet is kunstmatig gemaakt steenachtig materiaal, opgebouwd uit verschillende componenten. Silestone is één van de topproducenten van composiet en maakt de mooiste materialen.

Bekijk kleuren
Graniet

Graniet is één van de grootste rijkdommen van de natuur. Het materiaal graniet is in de volksmond een verzamelnaam voor verschillende steensoorten.

Bekijk kleuren
DecorTop

Een DecorTop keukenblad oogt robuust en de structuur is diep. Het extra dikke laminaat heeft een voelbare diepe, grove structuur en is verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren.

Bekijk kleuren
Keramiek

Stoer en tijdloos. Klei ligt aan de basis van keramiek: het wordt voorzien van een print en daarna gebakken op zeer hoge temperatuur.

Bekijk kleuren
Topcore

TopCore bestaat uit een kunststof kern dat onder hoge druk en temperatuur is samengeperst tot een blad van 10 mm.

Bekijk kleuren
Toplaminaat

TopLaminaat® is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het is namelijk praktisch in onderhoud en dankzij de grote plaatafmetingen is bijna ieder ontwerp mogelijk.

Bekijk kleuren
RVS

Aan een rvs-keukenblad werk je zorgeloos! Het materiaal is hygiënisch en solide, en gaat jarenlang mee. Ideaal voor professioneel gebruik maar ook prachtig in een designkeuken.

RVS wordt verkregen door verschillende metaalsoorten te smelten en met elkaar te vermengen. De belangrijkste elementen in de legering zijn chroom en nikkel. Het chroom geeft rvs zijn glans; het nikkel zorgt ervoor dat rvs weliswaar niet roestvrij maar wel roestvast is.

Gebruik wanneer je liever geen krassen ziet een snijplank. Krassen tasten echter alleen het uiterlijk van het blad aan, niet zijn duurzaamheid. Het oppervlak kan glad, richtingloos geborsteld of warmgewalst worden afgewerkt. De spoelbak wordt ingelast en heeft geen zichtbare naden.

Welk keukenblad materiaal is geschikt voor mijn keuken?

De keuze van jouw keukenblad wordt bepaald door twee belangrijke punten: jouw budget en kookstijl. Een aanrechtblad dient onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, hittebestendig, bestand tegen dagelijks gebruik, vlekken, zuren en krassen te zijn.

Daarnaast is goed om te weten dat lichtere materialen een groter ruimtegevoel creëren. Dus afhankelijk van jouw smaak, de grootte van de ruimte en jouw budget kies je welk keukenblad materiaal het meest geschikt is voor in jouw keuken. Hierbij helpen wij natuurlijk graag!

Maak een afspraak in onze showroom
Om volledige functionaliteit te bieden, heeft deze website jouw expliciete toestemming nodig om browsercookies op te slaan. Als je geen cookies toestaat, kun je bepaalde functies van de website mogelijk niet gebruiken.