Greeploze keukens

Op zoek naar een greeploze keuken? Een greeploze keuken typeert zich door een moderne en strakke uitstraling die perfect past bij een modern interieur. Steeds vaker wordt gekozen voor een strakke afwerking van keukenkasten en -lades zonder knoppen of handgrepen. Een greeploze keuken is niet alleen strak en stijlvol, het zorgt ook voor een rustige uitstraling en geeft een gevoel van eenheid. De combinatie met ingebouwde keukenapparatuur maakt dat jouw keuken nog ruimtelijker oogt.

Maak een afspraak in onze showroom

Eigenschappen van een greeploze keuken

Om keukenkasten te openen bestond decennia lang eigenlijk maar één manier: een greep vastpakken en trekken. Keukenontwerpers hebben jaren geleden nog eens goed over dit systeem nagedacht en bedachten nieuwe manieren om een lade of kast te openen. In een greeploze keuken ontbreken, zoals het doet vermoeden, inderdaad alle grepen waarmee de kasten geopend worden, maar hoe maak je de kasten of lades in een greeploze keuken dan open?

Greeploze keukens beschikken veelal over lades en kasten die openspringen door erop te drukken. Dit mechanische openingssysteem wordt TIP-ON genoemd. Om te sluiten volstaat licht dichtduwen van het front. Het TIP-ON-mechanisme blijft ook volledig functioneel als deuren, klapdeuren of voorraadlades een keer met de hand worden opengetrokken. Zelfs een automatisch uitrijden van de kastinhoud of lades is mogelijk.

Wat verder mogelijk is in een greeploze keuken is dat de keuken geen grepen, maar greeplijsten heeft, die in de keukenfronten gefreesd zijn. De oppervlakten van de fronten blijven daardoor vrij waarbij het mogelijk blijft een lade handmatig te openen.

Greeploze keukens: de voor- en nadelen

Een greeploze keuken heeft meerdere voordelen. Zo lijkt de keuken al snel heel ruimtelijk door de minimalistische en strakke vormgeving. Een moderne en exclusieve uitstraling is met deze keuken gegarandeerd. Daarnaast is het een groot voordeel dat je de fronten van een greeploze keuken veel eenvoudiger schoon kunt maken. Doordat in een greeploze keuken geen grepen aanwezig zijn voorkom je dat je de lastige plekjes achter een greep schoon moet maken.

Een greeploze keuken heeft eigenlijk weinig nadelen. Het enige nadeel is dat vingerafdrukken sneller zichtbaar kunnen zijn op het keukenfront doordat je om de front te openen op het front drukt. Hierbij speelt de afwerking en kleur van de greeploze keuken een belangrijke rol: zo ziet je bij een hoogglans keuken sneller vingerafdrukken dan bij een matte greeploze keuken. Daarentegen is het schoonmaken van greeploze fronten weer eenvoudiger.

Wil je nog meer weten over greeploze keukens? Lees dan zeker even onze blog 'Greeploze keuken? Less is more!’.

Het beste voor jouw greeploze keuken

Greeploze keukens zijn strak en minimalistisch, waardoor je ze perfect kunt combineren met bijvoorbeeld een moderne of design keukenstijl. In een greeploze keuken gebruiken we tegenwoordig steeds vaker voor duurzame en luxe materialen. Duurzame en luxe materialen zorgen niet alleen voor een strakke uitstraling, maar hebben over het algemeen ook een langere levensduur!

Daarnaast speelt het werkblad een belangrijke rol in de uitstraling van jouw keuken. Materialen die gebruikt kunnen worden voor het werkblad in jouw greeploze keuken zijn:

Zoals je ziet kan het werkblad van veel verschillende materialen worden gemaakt. Vind je het lastig het juiste keukenblad voor jouw greeploze keuken te kiezen? Lees dan deze blog waarin we je meer informatie geven over de verschillende materialen en tips delen over het kiezen van een werkblad!

Daarnaast kan worden gekozen uit meerdere  fronten, afkomstig van verschillende leveranciers:

De perfecte keukenindeling voor jouw greeploze keuken

De keukenopstelling bepaalt de ruimte en sfeer in de keuken. Ook bepaalt de keukenopstelling de werk- en opbergruimte in de keuken. Elke ruimte en elk gewenst resultaat is anders. Het is daarom van belang de juiste keukenopstelling te kiezen. De keukenopstelling zorgt er dus voor dat de keuken optimaal is ingedeeld in de desbetreffende ruimte, dit resulteert in de perfecte ruimteoptimalisatie en een prettige kookomgeving. Er zijn verschillende keukenopstellingen geschikt voor een greeploze keuken:

Hightech inbouwapparatuur

Greeploze keukens zijn modern en strak, de nieuwste gadgets kunnen hier niet ontbreken. Naast dat de nieuwste apparatuur het koken en huishouden gemakkelijker maakt, geeft het je ook meer plezier bij het maken van heerlijke maaltijden. De nieuwste apparatuur is multifunctioneel, maar zorgt ook voor de strakke en luxe afwerking van jouw greeploze keuken.

Bij Scheffer Keukens hebben we een ruim assortiment aan smart keuken apparatuur. In de showroom laten we graag de werking van al onze apparatuur zien!

Keukenstyling

Volop mogelijkheden

Om volledige functionaliteit te bieden, heeft deze website jouw expliciete toestemming nodig om browsercookies op te slaan. Als je geen cookies toestaat, kun je bepaalde functies van de website mogelijk niet gebruiken.