Greeploze keuken? Less is more!

Greeploze keukens brengen rust in de ruimte en zorgen voor een strakke, ruimtelijke uitstraling. Kortom, greeploze keuken zijn een lust voor het oog. We zien dan ook steeds vaker dat onze klanten kiezen voor een keuken zonder zichtbare grepen.

Greeploze keuken? Less is more!

Waren greeploze keukens vroeger nog exclusief, tegenwoordig komen ze in veel huishoudens voor. We beantwoorden 5 vragen over greeploze keukens:

Bekijk onze collectie greeploze keukens , of laat je inspireren in onze showroom.

Maak een afspraak in onze showroom

Wat is een greeploze keuken?

Een greeploze keuken is een moderne keukenstijl met veel strakke lijnen en een hele minimalistische afwerking. Greeploze keukens herken je aan, zoals de naam al doet vermoeden, greeploze lades en keukendeuren. Less is more is het devies voor een greeploze keuken! Maar hoe werkt zo’n greeploze keuken?
 
Bij een greeploze keuken hebben de keukenfronten geen (zichtbaar) handvat waarmee je de kast of lade opent. Wanneer de fronten lager geplaatst zijn dan de kast, ontstaat een rand waaraan je de kast of lade gemakkelijk open trekt. Daarnaast bestaat er een push-to-open systeem, waarmee de lade of kast opent met een zachte duw tegen het keukenfront.
 
De meeste greeploze keukens beschikken over een soft-close systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de deuren en lades soepel en zacht sluiten en het geluid dempt.

Waarom een greeploze keuken?

Greeploze keukens zijn geschikt voor ieder keukenformaat. Steeds meer mensen kiezen voor een greeploze keuken. Maar waarom is dit zo en welke uitstraling krijg je hierdoor?

  1. Rust! Greeploos zorgt voor een rustige uitstraling en geeft een gevoel van eenheid. Wanneer je een keuken in een kleine ruimte plaatst, voorkom je met greeploze fronten dat de keuken druk en rommelig lijkt. Ook in een grote ruimte komt de greeploze keuken goed tot zijn recht, bijvoorbeeld in combinatie met een kookeiland.
  2. Ruimtelijk! Het strakke design en de minimalistische lijnen zorgen ervoor dat de grote lijnen in de keuken benadrukt worden. Hierdoor lijkt je keuken groter.
  3. Kindvriendelijk! Een greeploze keuken is zeer kindvriendelijk. Kinderen stoten niet meer hun hoofd aan handgrepen. Dit komt helaas vaker voor dan je denkt.
Ondanks dat je door een greeploze keuken een strakke uitstraling krijgt, biedt dit type keuken veel mogelijkheden om het geheel een persoonlijke touch te geven. Vind je de greeploze keuken te strak? Maak dan gebruik van elementen van hout.

Of kies voor een stoer of industrieel keukenblad om de keuken juist een stoere uitstraling te geven. Je gaat zien dat er veel mogelijk is met een greeploze keuken en dat deze goed te combineren is met verschillen keukenstijlen.

Greeploze keuken

Greeploos en semi-greeploos, wat is het verschil?

Een keuken zonder zichtbare grepen, dat is een greeploze keuken zou je denken. Maar een greeploze keuken is op verschillende manieren uit te voeren en niet elke keuken die greeploos lijkt, is dat ook. Wat is het verschil tussen een greeploze keuken en een semi-greeploze keuken?
 
Greeploze keuken
De fronten van een greeploze keuken hebben geen handvat of greep waarmee je de kast of lade opent. In plaats daarvan openen de kasten met een zachte duw tegen de front, oftewel het push-to-open systeem.
 
Semi-greeploze keuken
In tegenstelling tot een greeploze keuken heeft de semi-greeploze keuken wel een greep waarmee de kast opent. Echter is deze greep nagenoeg onzichtbaar. De greeplijst wordt meestal boven aan het front geplaatst, zo valt de greep nog minder op en lijkt de keuken greeploos!
 
Wil je de rustige en ruimtelijke uitstraling van een greeploze keuken, maar vind je een keuken zonder grepen niet praktisch? Met een semi-greeploze keuken creëer je de uitstraling die je wenst en open je de fronten met een onzichtbare greep.

Bekijk ook: een kookeiland, hype of handig?

Kan je een bestaande keuken greeploos maken?

Wil jij jouw keuken een nieuwe uitstraling geven door middel van een kleine renovatie? Dit kan! Je kan nieuwe fronten zonder handvat plaatsen, in de plaats van jouw oude fronten. Door de fronten met greep van jouw keuken te vervangen door greeploze fronten creëer je eenvoudig een hele nieuwe sfeer.

DILEMMA: Wel of niet makkelijk schoon te houden?

Doordat je de keukenkastjes met je vingers aanraakt om te openen, is dit sneller zichtbaar dan wanneer je gebruik maakt van handvaten. Dit kan een nadeel zijn van een greeploze keuken. Echter, heeft het materiaal en de kleur van de fronten ook invloed op de zichtbaarheid van vuil en vlekken.

Zo zijn vinger- en andere vetvlekken eerder zichtbaar op een mat zwarte keuken, dan op fronten met een houtlook. Door de gladde vlakken van de greeploze keuken zijn vlekken daarentegen makkelijk schoon te maken. Je hoeft namelijk niet rondom de handgreep schoon te maken. Doekje erover en klaar!

Bekijk onze greeploze keukens

Meer weten?

Overweeg je een greeploze keuken aan te schaffen? Er zijn veel verschillende soorten en merken. Onze adviseurs zorgen ervoor dat jouw wens precies aansluit bij de voor jou geschikte greeploze keuken. Laat je inspireren in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag!

Maak een afspraak in onze showroom
Om volledige functionaliteit te bieden, heeft deze website jouw expliciete toestemming nodig om browsercookies op te slaan. Als je geen cookies toestaat, kun je bepaalde functies van de website mogelijk niet gebruiken.